Abdominoplastika

Odstranjevanje odvečne kože


Za vami je najlepših 9 mesecev in čeprav ste po napornem čakanju le dočakali svoj zaklad, vam je na to obdobje ostal “spomin” v obliki viseče kože. Zakaj ne bi obujali spominov ob pogledu na svojega otroka in ne na svoj trebuh?

Kako? Odstranite odvečno kožo, ki vam je ostala po porodu (ali kot posledica dolgotrajne nepravilne drže) in se sproščeno pokažite tudi v najbolj zapeljivih oblačilih!

abdominoplastika

Z abdominoplastiko se odstrani vsa odvečna koža, ki ostane po hujšanju, ter prevelik in viseč trebuh. Odvečna koža po hujšanju je pojav, ki ga utrpijo osebe zaradi hujšanja, neaktivnosti abdominalnih mišic in dolgotrajne nepravilne drže, nosečnosti in tudi zaradi dednih vzrokov. Raztegnjene kože ni mogoče sanirati po naravni poti.

1.korak

Prvi pregled in konzultacija

Na prvem obisku se s plastičnim kirurgom pogovorite o vaših željah, pričakovanjih in realnih rezultatih. Plastični kirurg vas seznani s postopkom abdominoplastike -  kje bodo potekali rezi in šivi ter koliko kože bo odstranjene. Kirurg vam pojasni, da bodo rezi diskretni na mestih in jih bo lahko prekriti z oblačili oziroma s  spodnjim perilom. Plastični kirurg zasleduje optimalno estetiko in poskrbi, da so šivi minimalni in po procesu celjenja ostanejo čim manj opazni. Na pregledu  se dogovorite za datum operacije.

2. korak

Operacija

Po posegu nosite obliže za optimalno oskrbo brazgotine. Abdominoplastika je blagodejen poseg, saj omogoči lahkotnost in povrne občutek sproščenosti v oblačilih in pri vsakodnevnih opravilih. Osebam je povrnjena samozavest v intimnih odnosih. Cilj, ki ga zasledujejo z abdominoplastiko v kliniki je skladno, privlačno in harmonično telo, brez odvečne kože. Po plastični operaciji so prisotne blage do hude bolečine, a načeloma abdominoplastiko pacienti dobro prenašajo.