Blefaroplastika

Operacija vek in odprava podočnjakov

Vsako jutro ste točno v službi, a šef vas vedno bolj čudno gleda, saj izgledate, kot da imate za sabo prekrokano noč. Čeprav se počutite odlično, pa vaši podočnjaki ljudem okoli vas kažejo drugačno sliko. Si želite tudi izgledati tako, kot se počutite?

Kako? Odločite se za operacijo, ki odpravi vaše podočnjake in dvigne vaše veke. Po posegu bodo vaše oči resnično izražale vaše počutje!

Blefaroplastika je kirurgija vek oz. korekcija vek. Blefaroplastika ali estetska korekcija vek sodi med pomladitvene posege v plastični kirurgiji. Namenjena je osebam, ki trpijo za indikacijo povešene kože na vekah in imajo občutek teže pri odpiranju oči.

Blefaroplastika korigira:

  • odvečno kožo na vekah
  • odstranjuje maščobne mešičke
  • podočnjake; odprava podočnjakov
  • poškodovano ali natrgano mišico
  • vid
  • funkcijsko delovanje očesa ali oči
  • realizira mlajšo izraznost potez na obrazu

Blefaroplastika oz. korekcija vek se izvaja pri osebah po 40. letu, kadar imajo izraženo patologijo vek. Včasih je indikacija izražena prej, tudi pri 30. letih in lahko poseg opravimo na mlajših ljudeh. Blefaroplastika oz. operacija vek nam zagotovi mladosten, sveže razprt in radosten pogled ter uredi funkcijo oči in vida.

blefaroplastika

1.korak

Prvi pregled in konzultacija

Prvi obisk in konzultacijo s specialistom plastične, rekonstrukcijske in splošne kirurgije opravite v eni izmed ordinacij ponudnikov tovrstne storitve. Na osnovi pogovora in diagnoze se določi način in datum operacije.

2. korak

Operacija

Blefaroplastika – operacija vek, se lahko opravi v splošni ali lokalni anesteziji. V kliniko, ki ste jo izbrali, prispete na dan posega ali pa prispete dan pred posegom in ste operirani naslednje jutro. Ko se operacija vek zaključi, odidete domov. V kliniki ostanete, v kolikor kažete znake, ki nakazujejo potrebo po nadaljevanju hospitalizacije. V praksi taki primeri niso pogosti. Pred operacijo se še enkrat pogovorite s kirurgom in ste ponovno temeljito pregledani. Nato prejmete pomirjevalno zdravilo in ste premeščeni v operacijski blok. Po posegu je lahko prisotna oteklina. Okrevanje poteka od enega do dveh tednov.