Botox

botox-allinmedicina


Bližate se srednjim letom in čeprav vas vsi hvalijo, kako dobro izgledate, si sami po tihem želite, da bi se malce pomladili. Veste, kakšne so vaše možnosti, a kaj, ko se vam zdi, da kirurški nož vseeno ni prava izbira. Kljub vsemu lahko uresničite svoje sanje in pomladite svoj obraz!

Kako? S pomočjo injekcij botoxa potrebujete le nekaj minut na medicinskem stolu in vaše gube bodo v nekaj dneh pričele izginjati!

botox

Botox je naravni prečiščeni protein, ki je proizveden s pomočjo bakterije Clostidium botulinum in se v medicini uporablja že več kot 25 let. Prva področja njegove uporabe so bila: okulistika, nevrologija, pediatrija, v zadnjih nekaj letih pa se uporablja predvsem v kozmetologiji.

Estetski učinek Botoxa

Skrbno in natančno apliciran v zelo majhnih količinah blokira delo posameznih mišic, ki sodelujejo pri obrazni mimiki. S tem se zmanjšajo in odpravijo gube na obrazu, ki nastanejo z močnim delovanjem teh mišic. Delovanje Botoxa je lokalizirano samo na mesta, kamor je injiciran. Sama aplikacija Botoxa je skoraj neboleča. Učinek Botoxa se začne kazati 72 ur (3 dni) po injiciranju. Po aplikaciji Botoxa obraz deluje bolj mladostno in spočito. Pri osebah na pragu srednjih let in v srednjih letih (40 – 50) se doseže učinek pomlajevanja za 5 – 8 let. Obraz deluje zelo naravno.

Odpravljanje gub z obraza

  • Odstranjevanje horizontalnih gub s čela
  • Odstranjevanje vertikalnih gub (gube mrščenja, nad korenom nosa) s čela
  • Z Botoxom se odstranijo tudi drobne gube z zunanjega dela oči (t.i. smejalne gube)
  • Odstranjevanje drobnih gub nad zgornjo ustnico

Kako dolgo traja učinek Botoxa?

Učinek Botoxa je viden približno 4 mesece, pri posameznih pacientih pa še dlje. Injiciranje Botoxa se lahko neomejeno ponavlja v določenih časovnih razmikih (brez strahu za zdravje pacienta). Pri ponovljenih tretmanih je estetski učinek pomlajevanja trajnejši.

1. korak

Prvi pregled in konzultacija

Zdravnik se bo z vami najprej pogovoril o vaših ciljih, vam pojasnil možnosti za njihovo dosego in opozoril na možna tveganja tretmaja z botoksom. Po zdravstveni anamnezi, kjer se bo zdravnik z vami pogovoril tudi o možnih kontraindikacijah, vam bo zdravnik sestavil načrt tretmajev.

2. korak

Poseg

Sam tretma poteka na za to prirejenem stolu. Predeli, na katerih bo potekal tretma, se najprej očistijo in dezinficirajo ter po potrebi ohladijo s hladilnimi blazinicami. Zatem se učinkovina z zelo tankimi injekcijskimi iglami v nekaj vbodih skoraj povsem neboleče vbrizga v vnaprej določena mesta. Vse skupaj traja le nekaj minut. Nato se vbodna mesta ponovno ohladijo, da bi se preprečil morebitni nastanek manjših oteklin in podplutb. Po tretmaju lahko takoj zapustite kliniko, sam poseg pa vas ne bo niti najmanj omejeval ali oviral pri opravljanju vaših vsakodnevnih opravil in dejavnosti. Na dan posega je priporočljiva pretirana uporaba obrazne mimike, da se bo lahko botoks kar najbolje oprijel živčnih končičev, vsekakor pa morate paziti, da štiri ure po posegu ne bi močneje masirali injiciranih predelov.