Ginekomastija

lasik-cromedstandard

Korekcija prevelikih moških dojk

Ginekomastija je operativna korekcija prevelikih moških prsi. Prsi imajo izgled ženskih in so estetsko zelo moteče. Pojav je lahko prisoten na eni, največkrat na obeh moških dojkah.

Vzroki za ginekomastijo so uživanje zdravil, hormonske oscilacije, prizadetost jeter ali pa je vzrok neznan. Ginekomastija prizadene mlade in odrasle moške.

1.korak

Prvi pregled in konzultacija

Na prvem obisku se s plastičnim kirurgom pogovorite o vaših željah, pričakovanjih in realnih rezultatih. Plastični kirurg vas seznani s postopkom ginekomastije – kje bosta potekala izrez in izsesavanje maščobe, kje bodo šivi in koliko kože bo odstranjene. Na pregledu se dogovorite za datum operacije.

Ginekomastija je za moške izjemno pomemben estetski poseg, saj jim omogoči sproščeno držo. Rezultat, ki ga zasledujejo z ginekomastijo, je raven in pravilen prsni koš.

2. korak

Operacija

Ginekomastija se opravi v splošni anesteziji. V kliniko prispete dan pred posegom in prenočite v kliniki. Operirani ste naslednje jutro. Pred operacijo se še enkrat pogovorite z operaterjem, plastičnim kirurgom in ste temeljito ponovno pregledani. Nato prejmete pomirjevalno zdravilo in ste premeščeni v operacijski blok. Po operaciji se počutite v redu. Isti ali naslednji dan lahko odidete domov. Po plastični operaciji so prisotne blage do hude bolečine, a načeloma ginekomastijo moški zelo dobro prenašajo.