Otoplastika

Korekcija ušes


Vaš otrok je pričel obiskovati osnovno šolo in že v prvih nekaj dneh ste opazili, da je nekaj narobe. Povprašali ste ga, kaj ga muči in povedal vam je, da ga sošolci zbadajo zaradi njegovih ušes. Čeprav ste jezni, veste, da je treba nekaj ukreniti in obisk v šoli ne bo rešil situacije. Privoščite svojemu otroku, da se bo svojega otroštva spominjal po uspehih in ne po zbadanju svojih sošolcev!

Kako? Predstavite mu možnost korekcije ušes. Le en dan loči vašega otroka do spremembe, ki ga mu bo spremenila življenje na boljše – za vedno!

Otoplastika ali korekcija ušes je plastična operacija, s katero zmanjšamo velikost ušes in/ali odpravimo štrleča ušesa. S korekcijo ušes se preoblikujejo ušesa in s tem se ustvari harmoničen izgled. Pacientu razrešimo spremljajoče osebne komplekse zaradi uhljev. Rez je elegantno zakrit v gubi, kjer so ušesa.

Korekcija ušes dosega:

  • zmanjšanje velikosti enega ali obeh ušes
  • estetsko oblikovanje ušes
  • harmoničen videz s celotnim obrazom in glavo
  • premeščanje ušes na pravo mesto
  • skladnost in preoblikovanje ušes

otoplastika

1.korak

Prvi pregled in konzultacija

Na prvem obisku vas estetski kirurg temeljito pregleda in razloži  postopek operacije. Pojasni operativno tehniko, kje bodo potekali šivi, kje se bo odstranjevala odvečna koža in kakšni so bodoči pričakovani rezultati. Operacija ušes se izvede na datum, ki ga določite ob pregledu.

2. korak

Operacija

Otoplastika se opravi v splošni anesteziji. V kliniko, ki ste jo izbrali prispete dan pred posegom in prenočite. Operirani ste naslednje jutro. Pred operacijo se še enkrat pogovorite z operaterjem in ste ponovno temeljito pregledani. Nato prejmete pomirjevalno zdravilo in ste premeščeni v operacijski blok. Po posegu odidete domov. Običajno so po operaciji potrebni blagi analgetiki, le izjemoma antibiotiki. Takoj po operaciji so okoli ušesa nameščene gaze in obliži, čez približno en teden se odstranijo tamponski šivi, nato pa si pacient sam še najmanj en mesec namešča trak. Trak uhlje stabilizira v novem položaju in preprečuje njihovo zvijanje, na primer v spanju. Tamponske šive odstranijo čez en teden, šive za ušesom pa čez 14 dni. Ostali šivi v ušesu so resorbilni in se sčasoma sami od sebe razgradijo.