Polnjenje ustnic


Vsak dan v službi vas kdo vpraša, čemu ste tako slabe volje. Začudeno jih pogledate, nakar smeje pojasnite, da imate le tanjše ustnice, nič drugega. Zakaj bi potrebovali pojasnjevati? Odpravite dvome in poživite vaše ustnice! Naj privabljajo pomežike in ne začudenih pogledov! ;)

Kako? Odločite se za polnjenje ustnic in si zagotovite polne ustnice in tople pomežike le v 20 minutah!

Na razpolago so naslednja polnila:

  • Aquamid polnilo – rezultat je za nekaj let
  • Polnilo s hialuronsko kislino – rezultat traja do 6 mesecev oziroma do 1 leta (hialuronska kislina je že naravno prisotna )

polnjenjeustnic

Obstaja tudi polnjenje ustnic z lastno maščobo - injekcije, pri čemer je postopek potrebno večkrat ponoviti, ker se pri enem injiciranju ohrani le 30 – 50% maščobnih celic.

Polnjenje s hialuronsko kislino

Hialuronska kislina je prozoren viskozen gel, dobavljen v sterilni injekciji. Je naraven polisaharid, ki se pojavlja kot pomemben sestavni element v koži, podkožju, vezivnem tkivu in sklepih. V estetke namene se uporablja preparat, ki ni živalskega izvora in je zato varen, možnost hujših reakcij je minimalna. Obstajajo različni preparati različnih podjetij, ki pa se glede tveganj in zapletov bistveno ne razlikujejo.

Preparati hialuronske kisline se v estetski kirurgiji uporabljajo v namen povečevanja volumna tkiv. Uporabljajo se za glajenje, zmanjševanje gub in polnjenje predelov kože in podkožja, kjer je prisotno pomanjkanje tkiva.

Hialuronska kislina se sčasoma razgradi in zato ne učinkuje trajno. Trajnost učinka je odvisna od samega preparata in reakcije telesa nanj. Ker hialuronsko kislino telo sčasoma razgradi, je za trajni učinek potrebno njeno dodajanje. Preparati hialuronske kisline se pogosto kombinirajo z drugimi preparati (npr. botulinumom) ali tudi s kirurškimi posegi. Za manj bolečo aplikacijo uporabljamo injekcije lokalne anestezije ali kremo, ki vsebuje anestetik. Preparati hialuronske kisline povzročajo začasno rdečino, otekanje in znake zbodljajev, kar v nekaj dneh navadno izzveni.

1. korak

Prvi pregled in konzultacija

Vsak poseg je povezan z določenimi tveganji, zato je pomembno, da razumete in sprejmete morebitna tveganja in zaplete, ki so z njimi povezani. Kljub temu, da se pri večini pacientov stranski učinki ne razvijejo, je pomembno, da se natančno pogovorite o tveganjih, možnih komplikacijah, omejitvah in posledicah uporabe preparatov hialuronske kisline. Za dodane informacije je zaželjeno, da se pogovorite z zdravnikom.

2. korak

Poseg

Proces posega traja približno 20 minut. Hospitalizacije ni. Po posegu se lahko vrnete nazaj na delo po 1 do treh dneh. Zdravljenje: pacient prejme po posegu antibiotik (pri polnjenju z Aquamid-om). Svetujemo, da si po opravljeni storitvi pacient področje polnjenja hladi z obkladki. V primeru herpesa je preventivno priporočljiv antibiotik. Postopek ne pušča nikakšrnih sledi ali brazgotin. Morebitni zapleti: možno je, da bo oteklina ostala kakšen dan dva dlje, kot je teoretično rečeno. Lahko se pojavi tudi rdečina, ki sčasoma izgine in morda malo čuden občutek na dotik.