Rinoplastika

Korekcija nosu


Zima prihaja! Smučarska sezona se odpira! Še malo, še malo … Komaj čakate na zimske počitnice, ko se boste podali na bele planjave. Vsako leto znova se z družino odpravite v gore, a lanska sezona je bila nekaj posebnega. Padec na snegu vam je prinesel zlom nosu in vse od takrat je vaš nos nepravilne oblike. Ali veste, da ga lahko še vedno preoblikujete? Naj bo vaš nos takšen, kot je bil pred nesrečnim padcem!

Kako? Odločite se za rinoplastiko oziroma korekcijo nosu, kjer vam plastični kirurg oblikuje nos po vaših željah!

rinoplastika

Estetska operacija nosu se strokovno imenuje rinoplastika. Plastični kirurg ureja zunanji videz nosu. Kadar pri operaciji nosu ureja tudi motnje dihanja, plastični kirurg operativno korigira nosno pregradno (septum ali pretin), operativno vzporedno izvede septoplastiko.

Deformacije nosa so lahko prirojene, lahko so posledica poškodbe nosu in celo neuspešne rinoplastike ali prvotne operacije nosu.

1.korak

Prvi pregled in konzultacija

Na prvem obisku vas estetski kirurg fotografira in na podlagi fotografij, po potrebi, izdela animacijo približnega bodočega videza. Animacija je frontalna in/ali lateralna. Poudarek je na konzultaciji in dogovoru o poteku plastične operacije. Na prvem pregledu Vam plastični kirurg pojasni vse o poteku operacije nosu ali rinoplastike. Pogovorite se o vašem zdravstvenem stanju, morebitnih poškodbah nosu in težavah z dihanjem. V kolikor ste zdravi, ste primerni za rinoplastiko. Plastičnemu kirurgu zaupate svoje želje o bodočem videzu nosu. Pomembno je, da je konzultacijo natančno razumete in plastičnega kirurga vprašate vse, kar vas o rinoplastiki zanima.

2. korak

Operacija

Rinoplastika poteka v splošni anesteziji. Manjše korekcije plastični kirurg izvede v lokalni anesteziji, s souporabo močnih pomirjeval. Rinoplastiko nastopite zdravi. V plastično kirurgijo, ki ste jo izbrali, prispete en dan pred posegom in prenočite v kliniki. Naslednje jutro ste na tešče operirani. Operacija traja do 2 uri – 4 ure. Operacija nosu se umešča v enodnevno kirurgijo in greste po operaciji isti dan domov. Bolečine se ocenjujejo kot blage.