Femto LASIK

Vaš vid postaja vse bolj meglen … … in zato ste se odločili, da se odpravite na oftalmološki pregled, a žal niste primerni za lasersko odstranitev dioptrije z metodo ReLEx SMILE. Ne obupajte! Še vedno lahko pridete do Perfektnega Vida! Kako? Z metodo Femto Lasik, ki na drugem mestu med laserskim odstranjevanjem dioptrije!

vidim_lece2

call-to-action

Drugo mesto med laserskim odstranjevanjem dioptrije in tretje na lestvici med najbolj iskanimi metodami odstranjevanja dioptrije pripada metodi Femto LASIK.

Kaj pomeni Femto LASIK?

Femto LASIK ali All Laser LASIK je tip LASIK metode, kjer se flap roženice (roženični pokrovček) oblikuje femtosecond laserjem z razliko od predhodnika – mehaničnega mikrokeratoma (kirurškega noža). Femtosecond laserji so v uporabi od leta 2000.

Zakaj je za moj vid Femto LASIK dobra izbira?

Femto LASIK predstavlja manj agresiven poseg v telo kot NAVADNI LASIK. Kljub vsemu je potrebno vedeti, da obstajajo tudi druge, boljše metode odprave dioptrije. Katera metoda je za vas najboljša izbira, vam bo povedal izbran oftalmolog.

VIDIM_crke
Prednosti metode Femto Lasik so krajše okrevanje, manjša suhost očesa, zmanjšana je možnost infekcij, poseg pa je brez bolečin.

Kako poteka poseg z metodo Femto LASIK?

LASIK (ang. Laser-Assisted In Situ Keratomileusis) je operacija dioptrije, sestavljena iz dveh delov. Prvi je postopek, kjer se s posebnim femto laserjem Ziemer razmakne plast sredice v globini 100 do 110 mikronov ali 0.1 mm in premera 8.5 do 9,5 mm. Tako se dobi lapen ali pokrovček, ki ga sestavljajo epitel in tanka plast sredice ali strome.

Excimer laser fotoablacija ali drugi del je del, kjer se z laserjem preoblikuje površino sredice roženice. S pulzi računalniško vodenega laserja se v nekaj sekundah izpari natančno določeno količino tkiva strome (notranjega dela roženice). Tako se spremeni zakrivljenost in s tem dioptrija očesa. Nastala površina ranice se pokrije s prej pripravljenim pokrovčkom roženice, ki se kot leča zalepi v nekaj urah (vendar nikoli resnično ne zaceli). Vid se zbistri že naslednji dan.

Sem kandidat/ka za Femto LASIK?

Metoda odstranjevanja dioptrije, imenovana Femto LASIK je primerna za vse kratkovidne osebe, ki imajo vsaj eno leto stabilno dioptrijo v vrednostih od -1 do -10 ter astigmatizem v vrednostih do -+ 6.

call-to-action