Metoda PRK

Glavoboli in migrene so v vašem življenju vedno bolj prisotni. Prepričani ste, da boste “obtičali” na receptih za protibolečinska sredstva, saj ne veste več, kaj še naj naredite. Ali veste, da je slabši vid zelo pogosto razlog za glavobole in da se jih lahko trajno znebite? Kako? Odločite se za odstranjevanje dioptrije. Ena izmed metod, ki vam je na voljo, je tudi PRK.

vidim1

call-to-action

Tretje mesto med laserskim odstranjevanjem dioptrije in četrto na lestvici med iskanimi metodami odstranjevanja dioptrije pripada metodi PRK.

Kaj pomeni PRK?

PRK (fotorefraktivna keratektomija) sodi med tiste metode odprave dioptrije, pri katerih se roženica z laserjem gladi na površini. Ta metoda je primerna za ljudi s tanjšo roženico, saj poseg ne zahteva mikrokirurškega reza roženice. PRK velja za klasično, prvo uporabljeno lasersko metodo.

VIDIM_ocala

Zakaj je za moj vid metoda PRK dobra izbira?PREDNOSTI:
1) ni komplikacij flapa (roženičnega pokrovčka), ki so značilne za LASIK metodo
2) manj invaziven poseg (zelo dobro celjenje, vendar relativno boleče)
3) manj tveganja za dolgoročno roženično biomehansko nestabilnost,
4) možnost izvajanja kasnejših operativnih posegov.

POMANJKLJIVOSTI
1)pridobivanje vidne ostrine po posegu počasnejše,
2) tri do štiri dni po operaciji v očesu se pogosto čuti neprijetna pekoča bolečina,
3) bolj izrazito brazgotinjenje roženice,
4) potrebujete tri do štiri dni, da se vzpostavi dobra vidna ostrina, dokončen rezultat s polno ostrino vida pa se pokaže po mesecu dni.

Sem kandidat/ka za metodo PRK?

Za vse kratkovidne osebe, ki imajo PRETANKO ROŽENICO IN IMAJO dioptrijo vsaj eno leto stabilno v vrednostih od -1 do -10 ter do +5 in/ali astigmatizem v vrednostih do -+ 6. Ponavadi se ta metoda uporablja samo pri pacientih s pretanko roženico in takšnih, iščejo cenovno ugodno rešitev. Ta metoda se izvaja zelo redko, saj je precej boleča metoda in obstajo druge, manj ali celo neboleče metode.

call-to-action