Perfektni Vid za kandidate po 43. letu starosti

In se je začela … starostna dioptrija!
Končno imate čas v miru prebrati časopis, a kaj ko črke postajajo vedno bolj meglene. Morda vam celo nagaja dioptrija, ki ste jo imeli že celo življenje. Prične se lov za očali: enkrat za branje, drugič za vožnjo.

Ste naveličani iskanja? Znebite se očal za vedno!

vidim_dom1

call-to-action

Zamenjava stare leče in vgradnja nove, narejene posebej za vas

Dosmrtna uporaba bralnih očal je postalo zlo, ki dandanes ni več nujno! V zadnjih letih se vedno več ljudi odloča za trajno rešitev, ki odpravi tako dioptrijo na daleč kot na blizu. To je mogoče s pomočjo razmeroma majhnega posega, kjer strokovnjak oftalmolog naravno očesno lečo, ki nima več sposobnosti akomodacije, zamenja z multifokalno in/ali trifokalno znotrajočesno lečo. Le-ta je narejena tako, da ima več goriščnic, kar zagotavlja fokusiranje svetlobe na očesno ozadje tako pri gledanju na daljavo kot pri gledanju na blizu. Na ta način oz. s pomočjo tovrstne leče lahko poleg starostne daljnovidnosti lahko korigiramo tudi morebitno kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem.

Obstaja tudi cenovno ugodnejša rešitev, ki se imenuje vgradnja bifokalnih leč. Razlika med bifokalno in multifokalno lečo je v tem, da bifokalna leča nima možnosti prilagajanja ostrine na sredini (torej na cca 1 metru razdalje), temveč, kot že ime pove, le na blizu in na daleč.

Pacient po vstavitvi večžariščnih leč v obe očesi postane popolnoma neodvisen od očal in leč. To pomeni, da lahko normalno bere, uporablja računalnik, vozi avtomobil in se športno udejstvuje brez kakršnih koli vidnih pripomočkov in je njegov vid takorekoč Perfekten, očala pa postanejo le še modni dodatek po želji uporabnika.

Poseg in okrevanje

Operativni poseg je enak kot pri odpravi sive mrene. Izvede se ambulantno, v lokalni anesteziji, traja 10 do 15 minut, je povsem neboleč in se ga načeloma lahko opravi na obeh očesih hkrati. Starostno daljnovidnost, kratkovidnost, daljnovidnost in astigmatizem se odpravi tako, da se skozi droben, tri milimetre dolg rez najprej odstrani naravna očesna leča in se nadomesti z posebej za vas narejeno bifokalno ali multifokalno oz. trifokalno. V obdobju po operaciji se je treba na vstavljeno lečo navaditi in se naučiti gledati tako na daljavo kot na bližino ter srednjo oddaljenost.

Kako izbrati zase najboljšo lečo, ki jo bom uporabljal/a do konca življenja?

Na detajlnem oftalmološkem pregledu vam je izbrani oftalmolog na podlagi vseh opravljenih preiskav in meritev svetoval za vas najprimernejšo rešitev oziroma najboljšo lečo. Pri tem je upošteval vaše želje, potrebe glede na vaš poklic, športne aktivnosti in delo za računalnikom.
Posebna previdnost velja za vse, ki veliko delate z računalnikom: vse leče v tej ponudbi ne ponujajo izboljšanega vida za srednjo oddaljenost oziroma za delo z računalnikom. Ponudnikov je ogromno in s tem tudi ogromno različnih kakovosti leč. Verjamemo, da želite za svoje oči le najboljše zato se posvetujte z izbranim oftalmologom glede karakteristik in blagovne znamke leč!

Ste že slišali za ZEISS leče?

Podjetje Carl Zeiss že več kot 160 let raziskuje povezavo in izmenično učinkovanje med lečo in človeškim očesom. Iz Zeissovih raziskovalnih laboratorijev je prišlo mnogo izboljšav, izumov in svetovnih novosti s področja mikroskopije, vesoljske, medicinske in fotografske optike. To vrhunsko znanje in kompetenco sedaj lahko doživite tudi v vsakodnevnem življenju v novi kakovosti gledanja z ZEISSovimi lečami, ki so narejene posebej za vas in za vaš Perfektni Vid.

POZOR: Ponudnikov ZEISS leč je zelo malo, saj morajo izpolnjevati točno določene standarde in normative tovrstnih proizvajalcev ter jih mesečno poročati odgovornim osebam v Nemčijo! V Sloveniji eden tovrstnih lastnikov ZEISS licence je Očesni center VIDIM iz Celja.

Kaj mi omogočajo leče ZEISS?

Oster in jasen oziroma Perfekten Vid do konca življenja. Imate doživljenjsko garancijo na odpravo dioptrije. A ni to tisto kar si najbolj želite?
Karakteristike ZEISS leč:

  • leče so unikatne in izdelane samo za vas,
  • natančnost leč na 0,1 dioptrije,
  • leča je izsledljiva, saj ima svojo številko,
  • prejmete certifikat o leči
  • kontrola izdelave vaše leče poteka tako elektronsko kot tudi ročno.

ZEISS ima točno določene normative glede svojih leč katere nadzoruje povsod po svetu. To pomeni, da se vse meritve za njihove leče, ki jih opravite na pregledu pri izbranem oftalmologu, kasneje preračuna (kar traja od 2-4 ure za vsakega posameznika) in pošlje svoje meritve v Nemčijo direktno ZEISS-ovim odgovornim osebam z dokazilom, da je vse izmerjeno vsaj 2x, kjer še oni opravijo svoje izračune po določenih formulah. Leče se lahko naročijo šele, ko se bodo njihovi izračuni ujemali z izračuni vašega izbranega oftalmologa in nič prej.

Vidite in razumete kakšna natančnost je potrebna za vaš Perfektni Vid?

Poznamo torej dva glavna tipa tovirstnih leč:

  • BIFOKALNE LEČE NAREJENE POSEBEJ ZA VAS (manjka ostrina na srednjo razdaljo)
  • MULTIFOKALNE LEČE NAREJENE POSEBEJ ZA VAS (ostrina tako na blizu in daljavo, kot tudi na sredino, kar je možno samo pri ZEISSovih lečah)

call-to-action