ReLeX Smile

Pekoče, utrujene oči vam neprestano povzročajo preglavice. Pa veste, da so vaše oči še toliko bolj utrujene, če morajo prilagajati dioptrijo? Privoščite sebi in svojim očem sprostitev, ki bo vplivala na celotno vaše življenje! Kako? Odločite se za lasersko odstranjevanje dioptrije z najnaprednejšo metodo, ki je trenutno na tržišču – ReLEx SMILE!

vidim_lece4

call-to-action

Title

Pri laserski odpravi dioptrije ločimo več operativnih tehnik. Glavna razlika med njimi je način priprave roženice pred lasersko obdelavo. Prvo mesto med laserskim odstranjevanjem dioptrije in drugo na lestvici med najbolj iskanimi metodami odstranjevanja dioptrije pripada najmanj invazivni revolucionarni metodi LASERSKEGA odstranjevanja dioptrije: ReLEx SMILE, kandidati ji pravijo metoda Sprosti se in nasmej.

VIDIM_nasmeh

Kaj pomeni ReLEx SMILE?

ReLEx SMILE (Small Incision Lenticule Extraction) je najnaprednejši postopek, t.i. tretja ali novejša era odstranjevanja dioptrije (prva je bila radialna keratektomija, druga PRK in LASIK), ki se v celoti izvaja s femtosecond laserjem. Poseg se izvaja na Carl Zeiss Visumax laserju in je v uporabi že od leta 2011. Redki oftalmologi po celem svetu oz. v Sloveniji si lahko privoščijo visoko sofisticiran laser in so usposobljeni za izvajanje tovrstnega posega. Tega laserja namreč ne more kupiti vsak oftalmolog, temveč le takšni, ki imajo izjemne reference in še to samo eden v širši regiji. Poseg je zelo natančen, saj se poseg odstranjevanja dioptrije izvaja brez da se oblikuje flap, roženični pokrovček, kot je to bilo v predhodni tehnologiji z metodo FEMTO LASIK.

Zakaj je za moj vid ReLEx SMILE najbolj varna in najboljša rešitev?

Omogoča vam BREZHIBEN PERFEKTEN VID BREZ DOLGEGA OKREVANJA IN STRANSKIH UČINKOV. Perfekten Vid že drugi dan po posegu. PREDNOSTI: – ohrani se struktura očesa, – zmanjšanja možnost infekcij, – ni bleščanja zvečer, – ni suhosti očesa, – možnost kasnejšega izvajanja drugih metod odstranjevanja dioptrije (na blizu in odstranjevanje sive mrene) – popolnoma brez bolečinski poseg.

Kako poteka metoda ReLEx SMILE?

Femtosecond laser ustvarja niz impulzov v središču roženice z veliko natančnostjo. Pulzi oblikujejo mehurčke zraka manjše od 1:100 širine človeškega lasu, ki ločijo tkivo, t.i. refraktivnilentikul (tkivo iz centra roženice, ki izgleda kot zelo tanka kontaktna leča, katere oblika odgovarja dioptriji), katero je potrebno odstraniti od preostalega dela roženice. Laser na koncu oblikuje majhen 2mm rez, skozi katerega operater odstrani tovrstno tkivo oz. refraktivnilentikul. Postopek traja 28 sekund (ne glede na višino dioptrije) in s tem je bolj udoben poseg za kandidata ter bolj natančna korekcija dioptrije.

Sem kandidat/ka za ReLEx SMILE?

Poseg oziroma metoda je primerna za vse kratkovidne osebe, ki imajo vsaj eno leto stabilno dioptrijo med vrednostmi od -1 do -12 ter astigmatizem med vrednostmi do -+ 6. V kolikor je vaša izbira lasersko odstranjevanje dioptrije in niste primerni za odstranjevanje dioptrije z metodo LASIK ali PRK zaradi suhosti očesa ali pretanke roženice, je ReLEx SMILE VAŠA NAJBOLJŠA IN NAJBOLJ VARNA METODA.

call-to-action